تاریخچه حسینیه
حسینیه قمیها در مشهد مقدس از سال ۱۳۵۰ به همت مرحوم حاج آقا حسین تکیهای و نظارت و پشتیبانی علما و مراجع زمان تأسیس شد که با کمکهای مالی خیرین و مردم شهر مقدس قم، پلاکی در محله پائین خیابان (نواب صفوی) در قرب حرم مطهر خریداری شد و به مرور زمان با پشتیبانی و هدایای نقدی خیرین پلاکهای مجاور آن هم خریداری شد.
مرحوم حاج آقا حسین تکیهای با صدور وقفنامهای با امضای مراجع زمان حضرات آیات عظام گلپایگانی، مرعشی نجفی، حائری یزدی، میلانی این حسینیه را وقف عام نمودند و هرگونه درآمد زائی از این موقوفه را شرعاً حرام کردند و بند اصلی این وقفنامه مشتمل بر این نکته است که فقط هزینههای جاری حسینیه از زائرین دریافت شود و از محل پذیرایی زوار حق هیچگونه درآمدزائی حتی برای توسعه حسینیه را هم ممنوع کردند.
به همین دلیل در طول زمان توسعه این مکان مقدس توسط خیرین انجام میشد و درآمدهای حاصل از پذیرش زائرین فقط در حد هزینههای جاری مجموعه بوده است.
در سال ۱۳۷۶ این بنای مقدس در طرح توسعه حرم مطهر رضوی قرار گرفت که با توجه به اینکه مرحوم حاج آقا حسین تکیهای دارفانی را وداع گفته بودند، تولیت این مجموعه توسط حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (ره) به یکی از فرزندان ایشان جناب حجت الاسلام و المسلمین حاج سید علیرضا تکیهای واگذار شد.
تولیت جدید در اولین قدم با طرح تخریب حسینیه در قالب توسعه حرم مطهر مواجه شدند که بعد از پیگیریهای مفصل و مشکلات خاص اداری و عنایت و پشتیبانی معنوی حضرت رضا علیهالسلام طی اتفاقی خاص و نادر از سوی آستان قدس زمینی به مساحت ۸۰۰ مترمربع در مقابل ۷۰۰ مترمربع زمین قبلی به آدرس کوچه بازارسرشور۳۷ به عنوان معوض به حسینیه اهدا شد.
که بازهم با همت والای خیرین و تلاش بیوقفه و مدیریت جهادی تولیت مجموعه حاج سید علیرضا تکیهای بنای جدید در سال ۱۳۷۶ توسط حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره) کلنگ زده شد و عملیات ساختمانی این بنای مقدس تا سال ۱۳۸۱ بطول انجامید و به زائرین حضرت ثامن الحجج علیهالسلام تحویل گردید.
بحمدالله این حسینیه از سال ۱۳۸۱ سالانه حدود ۸۰ هزار نفرشب را در قالب اسکان هیئات و سوئیت و اتاق پذیرا میباشد و همچنان همان وقفنامه اولیه بر این مکان جدید هم جاری بوده و این بنا بدون هیچ درآمد و انتفاعی برای شخص و یا هیئت خاصی بصورت خودگردان مشغول به خدمت رسانی به عامه زائرین والامقام امام مهربانیها حضرت علی بن موسی الرضا علیهالسلام میباشد.
بحمدالله بعد از قریب ۱۶ سال خدمات به زائرین امام رئوف با توجه به تقاضا و استقبال مردم قم از این حسینیه و زائرسرا با همتی جدید و مضاعف در سال ۱۳۹۳ کلنگ بنای فاز دو حسینیه قمیها توسط حضرت آیت الله مؤمن با حضور مراجع، علمای اعلام، مسئولین کشوری و لشکری و خیرین بزرگوار به زمین خورد و بحمدالله با عنایت خاصه حضرت علی بن موسی الرضا علیهالسلام و پشتیبانی مالی خیرین احداث گردید.
حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا حسین تکیهای: مؤسس و تولیت حسینیه قمیها در مشهد مقدس
مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا حسین تکیهای یکی از با اخلاص ترین وعاظ و اساتید قرآن شهر مقدس قم بودند که همیشه در امر احیای امر دین و معارف اهلبیت علیهمالسلام کوشا بوده و تمام زندگی خود را وقف معصومین نموده بود.
ایشان با توجه به اخلاص در عملی که مردم از ایشان دیده بودند، بسیار مورد توجه و اعتماد مردم قم بودند که همین امر باعث شد که در امر احداث حسینیه به عنوان فردی امین مورد توجه علما و مراجع زمان و مردم شریف قم قرار گرفتند و با واگذاری اموال خیر خود موجبات تأسیس حسینیه و زائرسرای قمیها در مشهد را فراهم کردند.
ایشان با تأسیس هیئت حسینیون قم و برگزاری جلسات هفتگی قرائت قرآن، دعای کمیل، دعای ندبه و دعای سمات و برگزاری دائم جلسات اعیاد و وفیات اهلبیت علیهمالسلام در دل مؤمنین جای گرفته و نام نیکویی از خود برجای گذاشتند.
سید علیرضا تکیهای: تولیت فعلی حسینیه و زائرسرای قمیها در مشهد مقدس
در سال ۱۳۷۵ بعد از فوت مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا حسین تکیهای با توجه به الزام وقفنامه و تعیین تکلیف امورات موقوفه با توجه به شناخت و اشرافی که حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره) ـ مرجع زمان ـ به مجموعه حسینیه قمیها داشتند در اولین فرصت با فراخوان فرزندان مرحوم اقدام به تعیین تولیت بعدی را نمودند که طی آن جلسه جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین حاج سید علیرضا تکیهای (یکی از فرزندان مرحوم) به عنوان تولیت موقوفه حسینیه قمیها انتخاب و دستور و حکم تولیتی حضرت آیت الله فاضل بنام ایشان صادر گردید.
سوابق اجرایی و مردمی حجت الاسلام و المسلمین حاج سید علیرضا تکیهای بر مردم قم پوشیده نبوده و با توجه به اینکه ایشان هم همچون پدر یکی از وعاظ و روحانیون مورد اعتماد مردم قم بودند، در اسرع وقت امور حسینیه را در دست گرفتند.
از سوابق اجرایی ایشان میتوان به ریاست ستاد مرکزی اعتکاف قم، ریاست شورای اسلامی شهر مقدس قم و … اشاره نمود.
ایشان بعد از مرحوم پدرشان با قدرت و همت والایی اقدام به توسعه حسینیه کردند که بحمدالله ثمرات زحمات بیوقفه و مخلصانه ایشان همچون پدر در قالب حسینیه و زائرسرای قمیها در مشهد قابل درک و رؤیت است.
بحمدالله بعد از قریب ۱۶ سال خدمات به زائرین امام رئوف با توجه به تقاضا و استقبال مردم قم از این حسینیه و زائرسرا با همتی جدید و مضاعف در سال ۱۳۹۳ کلنگ بنای فاز دو حسینیه قمیها توسط حضرت آیت الله مؤمن با حضور مراجع، علمای اعلام، مسئولین کشوری و لشکری و خیرین بزرگوار به زمین خورد و بحمدالله با عنایت خاصه حضرت علی بن موسی الرضا علیهالسلام و پشتیبانی مالی خیرین احداث گردید.